Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χορεύοντας με την Τζέιν Όστεν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Όπως θα είδατε κι εδώ στην έκθεση βιβλίου πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια οστενική εκδήλωση με θέμα την Περηφάνια και Προκατάληψη .Το φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν ήταν εκεί .
Η παρουσίαση κράτησε μια ώρα όμως συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολλά θέματα .
Την παρουσίαση την οργάνωσε το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ και στην παρουσίαση είδαμε την καθηγήτρια Κατερίνα Κίτση-Μυτάκου .

Οι  φοιτήτριες της σχολής ετοίμασαν όμορφα βίντεο για τις κινηματογραφικές εκδοχές της Περηφάνιας και Προκατάληψης και όχι μόνο.
Όπως είπα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και όλα είχαν πολύ ενδιαφέρον , μερικά μάλιστα εμείς εδώ τα έχουμε ήδη συζητήσει .

Ακούσαμε για τις κοινωνικές τάξεις ,για το ετήσιο εισόδημα των χαρακτήρων και πόσο σημασία είχε για εκείνη την εποχή , για το αν η Όστεν είναι μόνο συγγραφέας ρομάντζων (το δικό μας άρθρο για το θέμα εδώ ), για τα λόγια που ακούμε στην αρχή του βιβλίου και πολλά ακόμα .Φυσικά όταν μιλάμε για Περηφάνια και Προκατάληψη δεν μπορεί κανείς να παραλείψει και τον Κόλιν Φέρθ που τον απολαύσαμε σε αυτόν τον ρόλο .Ακούμε λοιπόν και για την μανία που είχαν πάθει όλες οι γυναίκες με τον Ντάρσυ-Φέρθ την εποχή που βγήκε η μεταφορά του bbc .Οι φωτογραφίες μου δεν είναι ούτε πολλές ούτε καλές καθώς δεν ήθελα να ενοχλώ αυτούς που κάθονταν πίσω μου και εκτός αυτού ήθελα να παρακολουθήσω αυτά μου μας έλεγε η κ. Κίτση-Μυτάκου με προσοχή. Λίγο πριν το τέλος τρεις φοιτήτριες ετοίμασαν ένα διασκεδαστικό βίντεο όπου η κάθε μια ήταν η Ελίζαμπεθ απλά με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά , τις απολαύσαμε λοιπόν ως Ελίζαμπεθ Μπένετ , Μπάνετ και Μπίνετ και ειλικρινά μας έκαναν να γελάσουμε πολύ .
Για το τέλος μας είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη , οι φοιτήτριες χόρεψαν για εμάς δύο χορούς εποχής .


Να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στα κορίτσια για την ετοιμασία του χορού και γενικά ένα τεράστιο μπράβο για την παρουσίαση στα κορίτσια αλλά και στην καθηγήτρια Κίτση-Μυτάκου.Μακάρι να πηγαίναμε συχνότερα σε τέτοιες εκδηλώσεις .Σας πληροφορώ πως στο περίπτερο που γινόταν η παρουσίαση είχε πολύ κόσμο που σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε την Όστεν σε αυτή τη χώρα αλλά και άνθρωποι που θέλουν να τη μάθουν .
Εγώ θα προσπαθήσω να βρω υλικό από την εκδήλωση και να σας πω περισσότερα πράγματα  .
Ελπίζω να ξαναδούμε σύντομα κάτι παρόμοιο .


4 σχόλια:

  1. Ελπιζω να εκανες γνωστο εσυ, οτι εκπροσωπεις το "ελληνικο φαν κλαμπ της Ωστεν". Εχεις κανει τοση καλη δουλεια τοσο καιρο τωρα, που ηταν και δικη τους τιμη που ησουν παρουσα!

    Μπραβο, και παλι μπραβο γι'αυτη την εκδηλωση

    ______
    Λορένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ήμουν εγω οταν έγιναν όλα αυτά; Σ'ένα θρανίο που έτριζε, προσπαθώντας να γράψω κάτι στην αναθεματισμένη την κόλλα μπας και περάσω το Proficiency.
    Εύχομαι να περάσατε πολύ καλά και... μια φορα να δω όλες τις ελληνίδες Οστενικές να χορεύουν χορούς εποχής. Με ή χωρίς ρομαντικά φορέματα :)

    ~Αζέλμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...