Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

The Lizzie Bennet Diaries

Τα Lizzie Bennet Diaries είναι μια σειρά 100 ολιγόλεπτων video, που λίγο πολύ εξιστορούν την Περηφάνια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστεν, σε μοντέρνα όμως εκδοχή. Η Λίζι Μπένετ ξεκινάει ένα video blog  ως εργασία για το πανεπιστήμιο, κι έτσι εμείς ως θεατές παρακολουθούμε τη ζωή της. Οι φαν της σειράς αυτής είναι κυρίως θαυμαστές της συγγραφέως, αλλά και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καθόλου ούτε την ίδια, ούτε τα βικτωριανά μυθιστορήματά της. Προτείνω αυτή τη σειρά όχι μόνο επειδή είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο αγαπητή είναι η Τζέιν Όστεν μέχρι και σήμερα, αλλά επειδή μας προσφέρει μια ακόμη ματιά στον κόσμο του πασίγνωστου και πολυαγαπημένου μυθιστορήματος.


Ξεκινώντας με το πρώτο επεισόδιο, η Λίζι μας συστήνεται και μετά μας λέει πόσο απεγνωσμένα θέλει η μητέρα της να την παντρέψει με κάποιον πλούσιο. Όπως ακριβώς και η κυρία Μπένετ του βιβλίου, έτσι και η μητέρα της έχει σκοπό ζωής να παντρέψει τις κόρες τους με κάποιον ευκατάστατο νέο.  Η σειρά μάλιστα ξεκινάει με την εναρκτήρια πρόταση του βιβλίου, δηλαδή «It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of  a good fortune must be in want of a wife”

Στη συνέχεια, αφού μας συστήνει την καλή της φίλη Σαρλότ, παρουσιάζει με τη βοήθεια της και με χιουμοριστικό τρόπο το διάλογο ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα της για το Νέδερφιλντ, θυμίζοντας μας τη σκηνή από την ταινία του 2005.
Με αυτό το ρυθμό συνεχίζονται τα videos, προσθέτοντας κι άλλα πρόσωπα τα οποία βλέπουμε, όπως η Λύντια και η Τζέιν, αδερφές της Λίζι ή o κύριος Κόλλινς, ξάδερφός της. Μαθαίνουμε όμως και για τον Bing Lee, τον γοητευτικό φοιτητή ιατρικής που μένει στο Νέδερφιλντ καθώς και τον περήφανο και αντιπαθητικό του φίλο, τον Ντάρσι. Μπορεί να μην τους βλέπουμε, μέσω όμως των χιουμοριστικών «σκετς» της Λίζι μαθαίνουμε τι γίνεται εκτός του δωματίου της όπου και τραβάει όλα τα videos.
Ύστερα από έναν καθορισμένο αριθμό επεισοδίων, η Λίζι παίρνει την κάμερά της και σε άλλα μέρη, δείχνοντάς έτσι στον θεατή και άλλα δωμάτια εκτός του δικού της. Σύντομα τη βλέπουμε στο Νέδερφιλντ όπου είναι φιλοξενούμενη μαζί με την αδερφή της, Τζέιν. Εκεί μας συστήνεται και η αδερφή του Bing Lee, η Κάρολαϊν, καθώς και ο ίδιος ο Bing Lee, ο οποίος είναι ανυποψίαστος  για τα video που τόσο καιρό ποστάρει η Λίζι στο ίντερνετ.

Μετά από διάφορα θέματα που λύνει η πρωταγωνίστρια με τη βοήθεια των αδερφών της αλλά και της Σαρλότ, μετά πολλές καταστάσεις που αν μη τι άλλο μας θυμίζουν το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, η Λίζι  ( όπως και η Ελίζαμπεθ άλλωστε ) ξελογιάζεται από  τον Τζωρτζ Γουίκαμ, έναν κολυμβητή που βρίσκεται στην πόλη της για αγώνες. Για να μην τα πολυλογούμε, περνούν χρόνο μαζί, μαθαίνει η Λίζι την εκδοχή του Γούικαμ της προϊστορίας του με τον Ντάρσι, κι έτσι η Λίζι καταλήγει να μισεί περισσότερο από ποτέ τον τελευταίο.
Εάν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια, καιρός να αρχίσετε να βλέπετε τα Lizzie Bennet Diaries!  Βρίσκονται όλα στο youtube, καθώς και σε DVD ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν. Ποιος δε θα ‘θελε να ξαναδεί έναν κύριο Ντάρσι να κάνει ερωτική εξομολόγηση σε μια Ελίζαμπεθ;


 Αξίζει πραγματικά να δείτε πόσο έξυπνα και με χιούμορ μετέφεραν την Περηφάνια και Προκατάληψη για ακόμη μια φορά, και να αγαπήσετε ξανά έναν άλλο κύριο Ντάρσι, πιο μοντέρνο, πιο σημερινό, αλλά και το ίδιο το μυθιστόρημα της αγαπημένης μας Τζέιν Όστεν.
Το πρώτο επεισόδιο :

Άρθρο από την Μαρία Κ.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και όντως είναι πολύ έξυπνη αυτή η μοντέρνα εκδοχή της Περηφάνιας και Προκατάληψης. Πώς δε το είχα ανακαλύψει τόσο καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...