Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ταινίες και σειρές εμπνευσμένες απο τα βιβλία της Τζέιν Όστεν

Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που έχουν γράψει συνέχειες για τα βιβλία της Όστεν ή βιβλία που μοιάζουν με αυτά της Όστεν με τους χαρακτήρες στη σύγχρονη εποχή .

Έχουν βγει πολλές ταινίες που έχουν σαν κύριο θέμα κάποια ιστορία απο τα βιβλία της Όστεν ή απλά οστενικές πινελιές . Με αυτές τις ταινίες θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο .


  • Austenland


Μια πολύ γλυκιά και αστεία ταινία που είναι εντελώς οστενική και αυτό φαίνεται και απο τον τίτλο . Η πρωταγωνίστρια είναι απίστευτα κολλημένη με την Όστεν και έχει σαν όνειρο να πάει ένα ταξίδι στην Austenland. Μόνο που όταν φτάσει εκεί τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχε ονειρευτεί .

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας εδώ

Trailer :



  • Έρωτας Δίχως Παρόν (the lake house)

Τη  συγκεκριμένη ταινία την είδα χωρίς να γνωρίζω την υπόθεση και πιστεύοντας πως ειναι μια κλασική ρομαντική ταινία . Είναι ρομαντική αλλά σε καμία περίπτωση κλασική . Έχει μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και μάλιστα έχει και αρκετή αγωνία . Δεν θα σας πω κάτι για την υπόθεση γιατι θεωρώ πως είναι καλύτερα να τα ανακαλύψετε στην πορεία . Θα πω μόνο πως το βιβλίο "Πειθώ" είναι το αγαπημένο της πρωταγωνίστριας αλλά την ταινία μπορεί να τη δει και όποιος δεν έχει διαβάσει το Πειθώ . (δεν υπάρχουν σπόιλερς δηλαδή )

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας εδώ

Trailer :

  • Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας (You've got mail)


Υπέροχη ταινία ! Απο τις αγαπημένες μου ρομαντικές που την βλέπω σίγουρα μια φορά κάθε χρόνο . Η Καθλίν (Μεγκ Ράϊαν) έχει ένα βιβλιοπωλείο για παιδιά που πηγαίνει πολύ καλά μέχρι που ο Τζο Φοξ (Τομ Χανκς) ανοίγει ένα μεγάλο κατάστημα με βιβλία. 
Σε αυτή την ταινία η οστενική  πινελιά έχει να κάνει με το βιβλίο "Περηφάνια και Προκατάληψη"  που είναι το αγαπημένο της πρωταγωνίστριας . 

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας εδώ 

Trailer :


  • From Prada to Nada


Η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν από την Λογική και Ευαισθησία.Είχε όμως πολλές αλλαγές αλλά και κάποιες ομοιότητες.
Ας πούμε οι δύο αδελφές Νόρα και Μαίρη είναι πάρα πολύ πλούσιες ,η μητέρα τους έχει πεθάνει και ζουν με τον πατέρα τους,εκείνος μια μέρα πεθαίνει και τα δύο κορίτσια στην κηδεία γνωρίζουν έναν αδελφό που δεν ήξεραν ότι είχαν και μαθαίνουν πως ο μπαμπάς τους είχε πολλά χρέη κι έτσι μένουν στο δρόμο.

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας εδώ 

Trailer :




  • Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones's Diary)


Χρειάζονται συστάσεις για τη λατρεμένη Μπρίτζετ ; Μια ταινία ρομαντική , αστεία και με πολλά οστενικά στοιχεία που είναι μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες γενικά . Δεν λέω υπόθεση γιατί αν δεν την έχετε ήδη δει πρέπει να το κάνετε σήμερα .

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας εδώ 

Trailer :

  • Περηφάνια και Προκατάληψη (Pride and Prejudice)

Κατά τη γνώμη μου είναι μια κακή ταινία . Είναι η Περηφάνια και Προκατάληψη σε μοντέρνα εκδοχή αλλά εμένα δεν μου άρεσε . Δεν μπήκαν καν στον κόπο να αλλάξουν το όνομα . 


  • Death Comes to Pemberley



Είναι μίνι σειρά του bbc και όχι ταινία και είναι φ-ο-β-ε-ρ-η !!! Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της PD James , η σειρά αυτή είναι ουσιαστικά μια  συνέχεια της Περηφάνιας και Προκατάληψης . Λίγο διαφορετική από ότι μας συνήθισε η Τζέιν Όστεν καθώς είναι μυστηρίου και αρκετά σκοτεινό . Υπέροχη σειρά που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε !

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της σειράς εδώ

 Trailer :



  • Lost in Austen 

Ακόμα μια μίνι σειρά που μου αρέσει πολύ και είναι εντελώς οστενική .Η πρωταγωνίστρια είναι κολλημένη με τη Περηφάνια και Προκατάληψη . Μια μέρα ανοίγει μια μυστική πόρτα στο μπάνιο του σπιτιού της και βρίσκει εκεί την Ελίζαμπεθ Μπένετ . Απο εκείνη τη στιγμή της συμβαίνει κάτι που όλες οι φανατικές της Όστεν έχουμε κρυφά ευχηθεί να μπορούσαμε κάποια στιγμή να το ζήσουμε ...

*διαβάστε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της σειράς εδώ 

Trailer : 



Σίγουρα θα υπάρχουν μερικές ακόμα αλλά είπα να βάλω στη λίστα όσες έχω δει και έχω ολοκληρωμένη άποψη .Αν δω κάποια ακόμα θα την προσθέσω εδώ και σίγουρα θα ανεβάσω παρουσίαση .


8 σχόλια:

  1. Γεια! Είμαι μεγάλη φαν! Λατρεύω το blog σου! Εχω τωρα τελευταία βρει και ένα άλλο αρκετα καλο! Είναι αυτο εδω: http://booksfrien.blogspot.gr/ Θα ήθελα να μου πεισ την γνωμη σου γιατι είμαι λίγο ανασφαλής. Πολύ λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς!!!!! Απλά μια διασκευή του Περηφάνεια και Προκατάληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας ξεχάσατε το clueless(το κοριτσι του beverly hills)που είναι διασκευή του Emma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δει ακόμα γι' αυτό . Μόλις το δω θα προστεθεί στη λίστα ;)

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω, ποιον εκδοτικό οίκο θεωρείται ότι αποτυπώνει καλύτερα στην μετάφραση τα βιβλία της jane austen;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω διαβάσει Όστεν στο πρωτότυπο αλλά η Σμίλη έχει κάνει εξαιρετική δουλειά . Επίσης μου αρεσαν του Πατάκη και του Μίνωα στην Περηφάνια και Προκατάληψη .

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...